Våre kurs

Alle kurs legges ut i vår kurskalender.

Se vår kurskalender her

Les mer om kurs under.

Maskinkurs:

Dette er vårt mest populære kurs, og det fylles raskt opp! For å få tilgang til de forskjellige maskiner på Lendeverkstedet må du ta dette kurset på 4 timer. Du får prøve avretter – tykner – sirkelsag – båndsag og slipemaskiner. I tillegg får du en orientering om alle håndmaskiner som er på verkstedet.
Kursavgift medlemmer kr 600,-

Smikurs:

Det holdes kurs i regi av HTM-klubben i smia på Varatun Gård for å smi et laminert knivblad til en brukskniv.

Det vil bli gjennomgått smiing, herding, utlønning, figursliping, eggsliping og ferdigpussing. Deltakerne får utlevert 1 stang bløtt stål 3mm x 30mm, samt 2 stk. eggstål 3mm x 15mm. Det anbefales at deltakerne selv har med øreklokker og beskyttelsesbriller samt egne hansker.

Deltakerne kan bruke egen smihammer (1,0 1,5kg) og smitenger (en flat og en krum), men det har også klubben for to smeder samtidig.
Det er plass til 2 personer pr. kurs. Kursavgift medlemmer kr. 2 000,- ikke medlemmer kr 2600,-

Skaft og slire:

Lær å lage din egen kniv. Du får ferdig knivblad og starter med å forme skaftet, lime fast knivbladet og så overflate behandle skafte.

Vi har plass til 4 personer på dette kurset. Kurset går over 3 kvelder.

Så tegner vi slirelæret etter den form du har laget på skaftet, så skjærer vi til slirelæret og er klar til sying. Tilslutt overflatebehandler vi slira.
Kursavgift medlemmer kr 1600,-  som inkluderer knivblad, skaft, lær og alt annet materiell.
Ikke medlemmer kr 2200,-

Kurs i bruk av kontursag:

Vi starter med innføring i hvordan saga brukes, og dere vil få se flere eksempler på produkter dere kan lage. Deretter står dere fritt til å velge.
Pris medlemmer kr 1200,- Ikke medlemmer kr 1800,-
Kurstider  kl. 1700 – 2000. (3 dager a 3 timer)